Dit is het verhaal van een toeval : een prachtig gecalligrafeerde boek van mijn oma (geboren in 1898) die ik gevonden heb door het wandelen in een grenier.. Een schrijfstijl volledig verlaten, vergeten in onze tijd en in zichzelf, buiten de sentimentele aspect, is een klein kunstwerk.
Mijn ogen werden aangetrokken door dit oude en prachtige cover van het boek  en … de avontuur begon….

Een paar jaar later, dit dagboek kwam weer bovenop tijdens de zomer 2009  ... wat was mijn verbazing als ik die boek leesde : een goudmijn van recepten, tips,  en het ontdekken van een recept voor een vloeibaar wasmiddel vervaardigd op basis van gefilterd regenwater en plantenextracten ...

Ik heb enkele tijd gewacht voor dat ik toch besloot om de product te testen…om deze toverdrank te maken waardig van een volume van Harry Potter.
Ten eerste eindigde  de productie enigszins sceptisch over het resultaat. Voor de eerste keer heb ik oude kleren gebruikt om geen risico's te nemen.
Resultaat ... zeer interessant uit de wasmachine ... de kleren waren nog steeds oud maar …proper !.
Gerustgesteld op deze eerste poging, ik probeerde een tweede test te maken op mijn sportkleren die niet gespaard werden door de klimatologische omstandigheden (modder taken, zand, aarde ...) ..Wanneer ik op de magische knop van de wasmachine duwde,  heb ik nooit geloofd  zo’n schijnbare verrassing te ontdekken : mij kleren waren ook proper !.

Absoluut overtuigd vanaf die dag, heb ik besloten om deze ontdekking aan zoveel mogelijk mensen te delen …. in het voordeel van onze planeet.